Datum dogodka: 08.07.2022

Nabrali smo tako lepa zelišča, ko pa so suha, so tako spremenila barvo, da jih skoraj ni za prepoznati. Kaj smo naredili narobe?

 

 

Je kriv prostor, v katerem smo sušili? Ali morda vreme? Verjetno smo imeli premalo toplo? Ne, najverjetneje je krivo to, ker jih nismo sušili na soncu. So najpogostejša vprašanja nabiralcev, ki niso zadovoljni s sušenjem zelišč. Na delavnici vas bomo naučili, kako pravilno posušiti zelišča, da bodo po sušenju še vedno svežih barv. Kako potem ta zelišča shraniti, da bodo barvo ohranila vse leto. Odgovorili vam bomo še na mnoga druga vprašanja, ki so povezana s sušenjem in shranjevanjem zelišč. 

 

Tema delavnice:

  • priprava zelišč na sušenje,
  • dodelava zelišč pred sušenjem,
  • tipi in tehnike stabilizacije zelišč,
  • sušenje zelišč,
  • postopke dodelave po sušenju,
  • shranjevanje zelišč.

 

Komu je namenjeno:          otrokom in odraslim ljubiteljem zelišč,

Čas trajanja:                         predvidoma usposabljanje traja 2 ure,

Čas izvedbe:                          8. 7. 2022 ob 18.00

Način usposabljanja:          30% teoretično in 70% praktično

Število udeležencev:            od 5 do 15

Izvajalec:                               Zeliščna kmetija KALAN

Kraj izvedbe:                        Zeliščna kmetija KALAN, Podlešje 12, Kalobje

Cena delavnice:                   25,00 €/osebo

Način in rok plačila:            po predračunu do roka za prijavo

 

Prijave do zasedbe prostih mest: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501

 

 

Izobraževanje je organizirano v okviru Akademije zeliščarstva »Postani zeliščar«, sklopa delavnic/predavanj, s katerimi spodbujamo k pridelavi in predelavi zdravilnih rastlin in zelišč. 

 

O izvajalcih:

Zeliščna kmetija KALAN letos obeležuje 27 let, odkar so svoje 20 letno ljubiteljsko delo z zelišči spremenili v poklic. Svoje 47 letne izkušnje prenašajo na mlajše generacije oziroma tiste, ki si želijo zelišča bolje spoznati. Zato izvajajo različne delavnice in celovito izobraževanje za pridelovalce in predelovalce zdravilnih zelišč.

 

Udeležite se lahko posamezne delavnice/predavanja ali sklopa delavnic/predavanj. Udeleženci po zaključku izobraževanja prejmejo potrdilo o opravljenem izobraževanju. Na vsako delavnico/predavanje so zaradi omejenega števila udeležencev obvezne prijave (do zasedbe prostih mest). Prijava je veljavna po plačilu predračuna za posamezno predavanje/delavnico. Prednost pri prijavi na brezplačne delavnice imajo udeleženci celotnega sklopa predavanj/delavnic. Kontakt: Rok Petančič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 450 501.

 

Organizator izobraževanj je Občina Škocjan, nosilka Zeliščarskega centra JV Slovenije (www.zeliscarski-center.com), v sodelovanju z Zeliščno kmetijo Kalan.

Vzpostavitev Zeliščarskega centra JV Slovenije je bila delno sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2022 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka