Datum dogodka: 03.01.2022

Tudi v občini Škocjan z veseljem podpiramo in se vključujemo v projekt Dan sajenja medovitih rastlin 2022, ki bo na pobudo Čebelarske zveze Slovenije potekal 26. marca 2022.

 

 

Tudi sicer si stalno aktivno in intenzivno prizadevamo ter s konkretnimi ukrepi že prispevamo k doseganju skupnih ciljev sajenja medovitih dreves. Samo v lanskem letu smo spomladi in jeseni na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije (www.zeliscarski-center.com) posadili več kot 100 medovitih in plodonosnih dreves, ki bodo poleg gozda, nasadov zelišč, zdravilnih rastlin in ostalih travnatih površin pomagale trajnostno zagotavljati hrano in življenjski prostor za čebele ter ostale živalske in rastlinske vrste.

 

V letošnjem letu bomo (že potrjen CLLD projekt) v sodelovanju s ČD Šmarjeta-Škocjan uredili tudi učni čebelnjak na območju Muzeja na prostem, v katerem bomo izvajali razne vzgojno-izobraževalne dejavnosti (delavnice, predstavitve…).

 

V projekt bomo vključili tudi OŠ in druge organizacije, društva in posameznike iz našega lokalnega okolja. Vsak lahko pomaga! 🌳🍀🙏🌼😉

 

Projekt je podrobneje predstavljen na spletni strani:

https://www.czs.si/content/dansajenja_slo

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka