Energijski krog je namenjen zdravljenju in polnjenju z energijo. Energija, s katero se polniš, je odvisna od tega, kje v krogu stojiš. Stanje – meditacija v krogu - izboljša naše fizično zdravje, psihično stanje in naše energetsko telo – avro.

 

Energijski krog v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu je postavljen nad gredicami z zelišči na energijsko pozitivnem prostoru, ki ima že sam po sebi blagodejne učinke na človeka. Krog je orientiran glede na smeri neba in določen z radiestezijskimi meritvami. Sestavljen je iz dveh krogov po principu petih elementov. V zunanjem krogu so zemlja, zrak, ogenj in voda. V notranjem pa bistvo vsega: eter – višja energija.  Smeri neba označujejo veliki kosi čistega kremena iz Egipta.


Navodila za uporabo energijskega kroga

 

Pred vstopom v krog vsaj 3-krat globoko vdihnemo, poskusimo občutiti samo okolico in se sprostimo. Če nam letni čas dopušča, se sezujemo, saj tako še povečamo občutke in zaznave. Dražljaji, ki jih občutimo v krogu, so nežni in subtilni. V krogu se vedno gibamo v pozitivni smeri – v smeri urinega kazalca. V vsakem delu kroga zapremo oči, globoko vdihnemo in se prepustimo energijam in občutkom. Na vsaki izmed 5. točk postojimo vsaj 5 minut. Namen kroga je, da nam uravnoteži naše čakre, nam povrne vitalno energijo in nas spodbudi k samozdravljenju.

 

V krog vstopamo na zahodu, kjer je zastopan element zemlje. Ta del kroga nas poveže z Matero Zemljo, nas prizemlji, pomaga pri zdravljenju našega fizičnega telesa, dobro vpliva na 1. čakro in na organe, ki so povezani z njo. Tukaj navadno dobimo težka ramena, težke noge, kot da nam poganjajo korenine.

 

Nato se pomaknemo naprej v smeri urinega kazalca na severno stran kroga, kjer je element zraka. Tukaj postanemo lahkotni kot list v vetru. Občutimo blag vetrič, ki ugodno vpliva na naše mentalno telo. Celo naše telo se začne pozibavat. Občutimo tudi lahek pritisk v prsih, cmok v grlu, saj nam ta del kroga ugodno vpliva na 4. in 5. čakro.

 

Pot nadaljujemo na vzhod, kjer je zastopan element ognja. Tukaj nam ogenj skuri še vse zastale energije, blokade… Ta del kroga ugodno vpliva na naše eterično telo, 3. čakro. Tukaj se nam povrne naša notranja moč. Tukaj občutimo toploto, moč ognja; pritisk v predelu solarnega pleksusa in tople podplate.

 

Zadnja postaja v zunanjem krogu je na jugu. Tukaj je zastopan element vode. Voda nas umije, očisti tako fizično kot duhovno. Na tej točki si uravnamo astralno telo in 2. čakro. Tukaj navadno občutimo zibanje naprej nazaj, kot da bi lebdeli na vodi. Lahko imamo tudi občutek, kot da stojimo pod slapom, tušem. Po nekaj minutah smo pripravljeni za vstop v notranji krog.

 

Nato se spet v smeri urinega kazalca premaknemo v notranji krog, kjer je element etra. Kaj sploh eter je? Eter je višja energija, ki ima veliko imen. Lahko ji rečemo energija, či, prana,…. V tem delu kroga si uravnamo naše duhovno telo, 6., 7. čakro in z njima povezane organe. Lahko tudi dostopamo do akaških zapisov. Tukaj samo smo… Občutki nas popeljejo daleč stran v svet lahkotnosti, brezskrbnosti in enosti.

Po nekaj minutah pot nadaljujemo proti izhodu, ki je prav tako na zahodu. Tam se zahvalimo in gremo polni energije v življenje.


Energijski krog je nastal v okviru projekta "Herbalium - prostor narave, zdravja in dobrega počutja", ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. 

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka