Datum dogodka: 28.01.2022

Prijavitelj Občina Škocjan je v partnerstvu z Osnovno šolo Frana Metelka Škocjan, Sonček - Društvom za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine in Sprememba, Boštjan Poljšak s.p. s projektom »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja» uspešno kandidiral na 7. javnem pozivu Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina (LAS DBK) za sofinanciranje iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in pridobil Odločbo o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja.

 

 

Vrednost projekta z DDV znaša 53.417,13 EUR. Projekt je v višini 29.913,59 EUR sofinanciran iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Projekt nadaljuje niz celostnih in trajnostnih ureditev območja Zeliščarskega centra JV Slovenije in je zastavljen kot nadgradnja projekta »Zeliščarski center JV Slovenije«, ki je bil vzpostavljen leta 2019, v vasi Zagrad v občini Škocjan.

Namen projekta vzpostavitev urejenega in javno dostopnega prostora narave, zdravja in dobrega počutja ter oblikovanje ter izvajanje tematskih programskih vsebin za različne ciljne skupine.

V sklopu projekta bo urejeno gledališče v gozdu, gozdna knjižnica, čutna gozdna pot, geološki stolpec, energijski krog, učni čebelnjak in lesena gibalna igrala. Kot programske aktivnosti se bodo izvajale lutkovne predstave, delavnice Energija narave, akademija zeliščarstva, čebelarske delavnice in aktivnosti OŠ Frana Metelka Škocjan.

Na novo urejen prostor bo namenjen rekreaciji, interakciji, izobraževanju in sproščanju. Vsebine bodo zastavljene na način, da jih bodo lahko uporabljale tudi ranljive skupine. Projekt bo pripomogel k promociji vsebin zelenega turizma, h kakovostnejši interpretaciji naravne in kulturne dediščine in k dvigu kakovosti življenja v regiji.

Aktivnosti projekta se pričenjajo v mesecu januarju 2022, zaključek projekta pa je predviden avgusta 2022.

 

Podrobne informacije o projektu so dostopne na spletni strani:
https://www.obcina-skocjan.si/objava/591174

 las_dbk_logotip_color_version.png         1625727544519_clld leader - eksrp.jpg.jpg

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka