Datum dogodka: 14.02.2022

V okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«, podprtega s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, smo v ponedeljek, 14. februarja 2022, skupaj s člani in mentorji društva Sonček iz Novega mesta, tudi partnerja projekta, opravili delovno akcijo v gozdu na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije v Zagradu v občini Škocjan.

 

 

Na območju, kjer bo v okviru projekta »Herbalium« nastalo gledališče v gozdu in gozdna knjižnica, smo pospravili odvečno vejevje in drugo zarast ter pograbili listje. Tako smo površine pripravili na izvedbo izvirnih ureditev, ki bodo nadgradile ponudbo in ljudem približale gozd, naravo ter spodbujale druženje z izvajanjem kulturno-izobraževalnih dejavnosti na prostem.

 

Vedno z veseljem gostimo mentorje in člane društva Sonček, ki se soočajo z motnjami v telesnem in duševnem razvoju, saj tako pripomoremo k izboljšanju kakovosti njihovega življenja in jim polepšamo vsakdan z aktivnim vključevanjem v družbo.

 

Po hladnem in oblačnem jutro so »Sončki« s seboj dobesedno prinesli sonce, ki nam je ogrelo telo in misli. Zadovoljni smo delovno akcijo zaključili z iskreno željo, da se še večkrat snidemo in naredimo kaj dobrega zase, za naravo in sočloveka.

 

Rok Petančič
Občina Škocjan

Aktivnost poteka v okviru projekta »Herbalium – prostor narave, zdravja in dobrega počutja«, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino je odgovoren partner Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka