Datum dogodka: 25.03.2022

V petek, 25. marca, smo gostili Darjo Vrana - Nekaj divjega,

 

 

ki nadaljuje čudovito poslanstvo lansko leto preminulega njenega dolgoletnega življenjskega sopotnika Daria Corteseja, strokovnjaka za divje rastline, pisatelja, ljubitelja polnega življenja, učitelja in izkustvenega raziskovalca, avtorja številnih knjig.

V polno zasedeni predavalnici nam je odstrla kopico tančic o naravi, odnosu do nje, spoštovanju njenih zakonitosti in ritmov, ki nam v danem trenutku ponuja vse, kar potrebujemo za preživetje in polno življenje.

Po predavanju smo okusili nekaj čudovitih jedi - namaza iz koprive, čemaža, manljev in bučnega olja; čemaža, jegliča, pljučnika, konopljike, jagodnjaka, skute in oljčnega olja ter marmelado iz jerebike, jelke in jabolk.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi bogat knjižni izbor del o divji hrani, posebej veseli pa smo bili donacije 12-ih knjig, ki jih je Darja Vrana podarila za gozdno knjižnico, ki nastaja na območju Zeliščarskega centra v okviru projekta Herbalium - prostor narave, zdravja in dobrega počutja, za kar se ji iskreno in iz srca zahvaljujemo.

Rok Petančič
Občina Škocjan

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka