Datum dogodka: 06.06.2022

V ponedeljek, 6. junija 2022, je ob zaključku Tedna gozdov 2022 in Tedna vseživljenjskega učenja v Zeliščarskem centru JV Slovenije v Zagradu potekalo odprtje prve gozdne knjižnice v Sloveniji, ki je bila zgrajena v okviru projekta Herbalium - prostor narave, zdravja in dobrega počutja v organizaciji Občine Škocjan.

 


Gozdna učilnica je nastala z uporabo številnih avtohtonih materialov iz okolja Zagraškega loga. V njej so zaželene knjige o naravi, gozdu, osebni rasti, samooskrbi in drugih vsebinah, ki koristijo človekovem razvoju, dvigu znanj, veščin, zdravju... Znanje je pomembna vrednota in le-tega nam nihče ne more vzeti.

Dogodek je vodil pobudnik ureditve gozdne knjižnice Jože Prah iz Zavoda RS za gozdove.

Prišli so številni udeleženci, med njimi mnogo mladih iz OŠ Frana Metelka Škocjan s starši in starimi starši ter drugi gostje. S seboj so prinesli knjige, ki so jih darovali gozdni knjižnici, ki je odprta ves čas in vsak lahko pregleda izbor knjig ter jih v miru prebira v naravi, gozdu.

V programu dogodka so zbrani prebrali kakšno misel ali dve iz darovanih knjig, prijetno druženje pa smo zaključili z željo, da bo gozdna knjižnica imela mnogo zadovoljnih uporabnikov. Odslej bo vsako leto organiziran tudi vsaj en dogodek, posvečen knjigi in gozdni knjižnici.

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka