Datum dogodka: 13.07.2023

V četrtek, 13. julija 2023, smo se v Zeliščarskem centru JV Slovenije podali na sladko dogodivščino, polno znanja, okusov in čebeljega čarobnega sveta.

 

 

Prikaz točenja medu s pokušino medenih izdelkov je bil izveden v sodelovanju s predsednikom Čebelarskega društva Šmarjeta-Škocjan, gospodom Slavkom Globevnikom, ki je delil svoje bogato znanje o čebelah, nastanku medu in postopku točenja.


Vzdušje na dogodku je bilo pristno in polno radovednosti. Otroci in odrasli so z zanimanjem prisluhnili gospodu Globevniku, ki je s svojim praktičnim opisom življenja čebel predstavil, kako čebele ustvarjajo med in kakšen trud je potreben, da pride do kozarca sladkega naravnega eliksirja. Udeleženci so se aktivno vključili v dogajanje in pomagali pri vseh korakih točenja medu, kar je bilo za mnoge nepozabno doživetje.


Med prikazom smo si privoščili tudi pokušino medenih sadov letošnjega leta iz našega učnega čebelnjaka, ki smo ga s ponosom uredili lansko leto s pomočjo sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Vsak grižljaj medu je bil sladek spomin na trud čebel in njihovo pomembno vlogo v našem okolju.


Kljub vremenskim razmeram, ki so izziv za čebele, smo se zavedali, da letošnja letina ne bo obilna. Vendar nas to ni odvrnilo od veselja in hvaležnosti do čebel ter njihovega izjemnega dela za ohranjanje naravnega ravnovesja.


Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili dogodka, ter predsedniku Čebelarskega društva Šmarjeta-Škocjan, gospodu Slavku Globevniku, za izjemno vodenje prikaza točenja medu. Skupaj smo doživeli nepozabno izkušnjo, ki nas je povezala s čebelami in njihovim dragocenim delom.


Sledite naši spletni strani in družbenim omrežjem, da boste pravočasno obveščeni o prihajajočih dogodkih in aktivnostih v Zeliščarskem centru JV Slovenije.


#PrikazTočenjaMedu #PokušinaMedenihIzdelkov #Čebelarstvo #Čebelice #ZeliščarskiCenterJVSL #Herbalium

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka