Datum dogodka: 23.08.2023

V sredo, 23. avgusta, smo se podali na dišečo pot raziskovanja sveta sivke v Zeliščarskem centru JV Slovenije. Skupaj z našim izkušenim gostiteljem, Darkom Kosemom, nosilcem blagovne znamke "Naravno in dišeče iz Radeža", smo raziskovali čudovit proces destilacije sivke.

 


Darko nas je popeljal skozi vsak korak tega mističnega postopka, ki iz sivke pridobi dragoceno eterično olje in osvežujoč hidrolat. Skupaj smo spoznali, kako ti naravni darovi lahko obogatijo naše vsakdanje življenje. Darko nam je razkril različne načine uporabe teh esenc za naše dobro počutje ter ohranjanje lepote.


Naša radovednost ni poznala meja. Imeli smo priložnost ne samo spoznati postopek, temveč tudi preizkusiti raznolike naravne izdelke iz sivke in drugih zelišč. Darko nas je popeljal na resnično potovanje čutov, ki nas je navdihnilo za lastno ustvarjanje in nego telesa.


Hvala vsem ljubiteljem zelišč, ki ste se pridružili temu čarobnemu doživetju. Vaša strast in zanimanje so naredili ta dogodek še bolj edinstven. In seveda, ogromna hvala Darku Kosemu za njegovo strokovnost, strast in srčnost.

 

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka