Datum dogodka: 18.11.2023

V čarobnem okolju Zeliščarskega centra JV Slovenije smo se v soboto, 18. novembra 2023, podali na raziskovanje dragocenosti rastlinskega sveta. Delavnico je s strokovnostjo in strastjo vodila Karmen Gajšek, ki nas je popeljala skozi delček vzhodne Dolenjske, obdane z reko Krko, Krškim gričevjem in močvirnimi ravnicami Krakovskega gozda.

 


🌿 Spoznavanje naravnega bogastva
Skupina navdušenih udeležencev je skupaj z vodnico raziskovala bogastvo nadzemnega in podzemnega sveta rastlin. Odkrivali smo čudeže koreninskega sveta, spoznavali skrite lastnosti rastlin ter se poglobili v njihovo zdravilno moč.

👥 Hvala čudoviti skupini ljudi!
Iskrena zahvala vsem udeležencem, ki so s svojo radovednostjo in energijo naredili delavnico še bolj posebno. Skupaj smo tkali vez med naravo in človekom ter odkrivali skrivnosti, ki jih vsakdanje oči včasih spregledajo.

🍃 Okušanje Narave v domače-divji jedi
Vrhunec dneva je bil okus narave, ki smo ga doživeli preko čudovitih domače-divjih jedi. Rastline, ki smo jih spoznali, so postale del našega kulinaričnega doživetja, pri čemer smo cenili okusnost in bogastvo divje hrane.

🌰 Nabiralniška pravljica in zdravilne tinkture
Z zaključkom delavnice nismo zaključili le dneva, temveč smo postavili temelje za prihodnost. Mesec dni po dogodku nas bo obiskala nabiralniška pravljica v obliki zdravilnih tinktur, ki so plod našega skupnega dela. Vsaka kapljica bo nosila spomin na čudovito doživetje.

🌳 Narava vselej ponuja užitke
Narava nas v vseh letnih časih obdaruje z mnogimi užitki. Jesenska delavnica "Divja hrana in domača lekarna" nam je odprla vrata v čaroben svet rastlin na območju Zeliščarskega centra JV Slovenije, kjer se narava prepleta z znanjem in doživetji.

Vabljeni, da z nami odkrijete lepote narave in se pridružite prihajajočim dogodkom v Zeliščarskem centru JV Slovenije! ♥️

 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka