Datum dogodka: 11.07.2024

V četrtek, 11. julija 2024, smo v Zeliščarskem centru JV Slovenije, ponovno doživeli čudovit dogodek – prikaz točenja medu s pokušino medenih izdelkov!

 

 

Dogodek, ki ga že tretje leto zapored - po ureditvi učnega čebelnjaka leta 2022 - organiziramo v sodelovanju s člani Čebelarskega društva Šmarjeta - Škocjan, je tudi letos odlično uspel.
 
Dogodka so se udeležili predvsem mladi, ki so z velikim zanimanjem prisluhnili slikovitemu opisu življenja in dela čebel, ki ga je predstavil Slavko Globevnik, predsednik Čebelarskega društva Šmarjeta - Škocjan. Nato smo se v praksi seznanili in seveda tudi izvedli postopke točenja medu, od odstranjevanja voska s satnic, vrtenja v točilu, pretakanja medu s filtriranjem, do shranjevanja končnega izdelka.
 
Najbolj slasten del dogodka pa je bila zagotovo pokušina sveže točenega medu, medenih izdelkov in domačega bezgovega soka. Vsi prisotni so lahko sami preizkusili postopke točenja medu in uživali v bogatem okusu domačih dobrot.
 
Zahvaljujemo se vsem članom Čebelarskega društva Šmarjeta - Škocjan za njihovo sodelovanje in strokovno vodstvo, ter vsem udeležencem za njihov obisk in podporo.
 

 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka