🌿 Dobrodošli v Gozdni knjižnici v Zeliščarskem centru JV Slovenije! 🌿

 

V srcu gozda, obdanega z naravo, vam predstavljamo prvo gozdno knjižnico v Sloveniji. To je prostor, namenjen vsem vedoželjnežem, ki si želite odkrivati nova znanja in se sprostiti v objemu narave.

 

Gozdna knjižnica deluje na osnovi zaupanja, spoštovanja in odprtosti. Tu ni rezervacij, rokov vračila ali zamudnin. Vzemite knjigo, ki vas zanima, prelistajte jo, preberite in jo nato enostavno vrnite na isto mesto. Za red in čistočo v knjižnici skrbite kar sami, saj verjamemo v skupno odgovornost in skrb za prostor, ki ga delimo.

 

Poleg tega vam dajemo možnost, da prispevate k skupnosti tako, da prinesete svojo knjigo in jo pustite v gozdni knjižnici. S tem omogočate, da znanje in užitek ob branju delite z drugimi obiskovalci. Prepričani smo, da se dobro vrača z dobrim, in skupaj ustvarjamo prostor, poln bogatih izkušenj.

 

Gozdna knjižnica je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu. Zato lahko obiskovalci uživate v bralnih trenutkih kadar koli vam to ustreza. Tukaj lahko najdete raznoliko izbiro knjig, ki bodo navdihnile vaš um, razširile vaša obzorja in vas povezale z naravo.

 

Pridružite se nam v Gozdni knjižnici v Zeliščarskem centru JV Slovenije ter doživite edinstveno izkušnjo raziskovanja, učenja in sprostitve v neokrnjenem gozdnem okolju.

 

Izgradnja gozdne knjižnice je bila izvedena v letu 2022 v projektu "Herbalium - prostor narave, zdravja in dobrega počutja".
Nosilec projekta je Občina Škocjan. Projekt je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
 
 

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka