🌿 Odkrijte čarobni svet zelišč v Zeliščarskem centru JV Slovenije!

 

V okviru našega muzeja na prostem vas vabimo, da odkrijete naš čudovit gartelc - zeliščni vrt, obdan z izvirno leseno ograjo. To je pravi raj za ljubitelje narave, zelišč in zdravilnih rastlin. Ob pohodni poti po Zeliščarskem centru pa vas čaka še 15 lesenih gredic z zelišči, ki vam bodo razkrile še več čarobnosti naravnih zdravilnih moči.

 

Obiščite nas in doživite dišeče oaze, polne barvitih zeliščnih čudes. Naš gartelc je oblikovan s posebno skrbnostjo in ljubeznijo do narave. Pogled na izvirno leseno ograjo vas bo očaral, medtem ko boste vstopili v svet zelišč. Spoznajte različne vrste zelišč, njihove zdravilne lastnosti in načine uporabe.

 

Na travniku nad gozdom pa boste naleteli na 15 lesenih gredic z zelišči. Vsaka gredica je posvečena posebnemu zelišču in vam bo razkrila njegove skrivnosti ter koristne informacije o uporabi. Sprehodite se med njimi, prisluhnite šepetanju vetra in vonju zelišč ter se prepustite edinstvenemu doživetju narave.

 

Vabljeni, da nas obiščete in se naučite več o zdravilni moči zelišč. Naš gartelc in 15 lesenih gredic z zelišči bosta navdušila vaša čutila ter vam prinesla občutek miru in harmonije.

 

 

 

 

 

 

 

Gartelc in gredice z zelišči so bile urejene v okviru projekta "Zeliščarski center JV Slovenije", ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

   

 

Za vsebino na spletni strani je odgovorna Občina Škocjan. Organ upravljanja za izvajanje

Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014—2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

OBČINA ŠKOCJAN

Škocjan 67, 8275 Škocjan

 

Elektronska pošta: info@obcina-skocjan.si

Telefon: 07 38 46 300

Mobitel: 041 450 501

        

© 2024 Zeliščarski center. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka